• "Samen met familie en vrienden aan de slag om jouw toekomst een zetje te geven"

De projecten van INC

Bij INC staan we achter onze deelnemers. We zien trotse en betrokken mensen die het voortouw nemen in hun nieuwe woonavontuur. Het geeft hen niet alleen een plek, maar ook betekenis. En dat is onbetaalbaar. 

De woningen die wij beschikbaar stellen zijn kluswoningen: lege ruimtes in bestaande gebouwen waar een meterkast en voordeur zijn geplaatst en waar de deelnemer zelf de indeling bepaalt en afbouwt.

Kijk hieronder waar INC-ers aan de slag zijn gegaan.

Post Apeldoorn

Wonen in een oud postkantoor. Dat klinkt geweldig! En dat is het ook. Zelf je indeling bepalen van een appartement in dit historische gebouw is een unieke kans om te wonen zoals jij dat wilt. Eind 2021 wordt bekend hoeveel INC woningen er in het oude postkantoor komen en hoe jij je kunt inschrijven. 

Uithoorn, De bovenboog

In Uithoorn staat een mooi, karakteristiek jaren '50 gebouw dat jarenlang als basisschool in gebruik is geweest. Eerst bekend als de r.k. St. Nicolaasschool, tot uiteindelijk De Bovenboog een paar jaar geleden. Momenteel wordt onderzocht hoeveel kluswoningen kunnen worden gerealiseerd in dit schoolcomplex. Er worden 3 kluswoningen beschikbaar gemaakt voor INC deelnemers. We verwachten begin 2021 de toewijzing te starten.

Almere, WikiHouse

Binnenkort starten we met een uniek zelfbouwproject in Almere: WikiHouse De Stripmaker. WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Hoe bijzonder is dat! Via INC komen er 11 WikiHouse zelfbouwkavels beschikbaar.

Project in Vlaardingen

Drie aanpakkers gingen in Vlaardingen aan de slag in een voormalig schoolgebouw. Oude klaslokalen die zij om toveren tot moderne woningen. Zelf aan de slag met een goed uitgewerkt plan en familie en vrienden die in de vrije uurtjes komen helpen om deze droom voor onze deelnemers waar te maken. Ook de kopers van de overige kluswoningen staan vaak in de deuropening om mee te denken of voor een gezelllig burenbabbeltje. En zo creëren de bewoners samen een mooie plek waar iedereen met trots en plezier zal wonen. De INC-ers zijn nog tot medio 2021 bezig en we hebben alle vertrouwen dat zij prachtige eigen woningen zullen opleveren.

Project in Boskoop

In Boskoop zijn 3 kluswoningen beschikbaar gemaakt in een project van Steenvlinder, die bestemd zijn voor mensen met een bepaald maximaal inkomen. Met een klein klusbudget zijn er pareltjes van woningen gerealiseerd! Dat je van je buurman leert hoe je een aanbouw maakt, hoor je niet elke dag. Hier is door samen te werken en aan te pakken een droom van zowel de klussers als INC werkelijkheid geworden! Al vóór dat zij er woonden, kenden alle buren elkaar.

Murtada over Steenvlinder INC

Project in Leiden

De oude Nijverheidsschool voor meisjes aan de Toussaintkade in Leiden is inmiddels getransformeerd naar kluswoningen. In totaal 48 kluswoningen, waarvan 25 voor de deelnemers van INC. De meeste INC-ers hebben hun plannen ingediend en hun gebruikersovereenkomsten getekend. En dan aan de slag! Samen laten ze de buurt weer stralen. 

Project in Rijswijk

In Rijswijk werd een oud kantoorgebouw getransformeerd tot wooncomplex met meer dan 60 kluswoningen: De Metamorfose. Grotere appartementen tot kleinere starterswoningen. Iedereen woont hier door elkaar. Ook de 4 INC deelnemers. Die zijn inmiddels al gestart met hun metamorfose van een lege kluswoning naar een mooie woonruimte. 

"Ik ben zo trots als ik zie dat we dit samen hebben gedaan. Je leert er zo veel van"

Inger en Michel - Boskoop

Contact

Steenvlinder INC
Oosteinde 237
2271 EG Voorburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steenvlinder INC

“INC is een stichting en maatschappelijk initiatief van zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder en maatschapelijk funding platform Anders Financieren, opereert als inclusieve ontwikkelaar onafhankelijk van de overheid, heeft geen winstoogmerk en wordt mogelijk gemaakt door privaat geld.”